VZW team Belgium

"Een ambiance creëren waarin ambitie en sfeer samensmelten"

Rondom Team Belgium is sinds 2009 een nieuwe organisatiestructuur opgezet. Binnen deze vzw-structuur zijn een aantal vrijwilligers actief die trachten een gefundeerde basis te leggen voor de toekomst van vzw Team Belgium in samenwerking met de BMB.

Door samensmelting van omstandigheden is Joël Smets de animator geweest om deze nieuwe structuur gestalte te geven. In Robert Gielis en Wisja Lamers vond hij enthousiaste medewerkers die deze kar wel mee wilde trekken. Beide waren geen onbekende bij Team Belgium.

Robert en zijn vrouw Magda zijn al jaren betrokken bij het MXoN team en staan altijd garant voor het catering gebeuren. Daarnaast zijn zij al jaren BMB afgevaardigde bij diverse EK/WK wedstrijden en is Robert teamleider van het Belgische team van de Coupe de l’Avenir.
Robert en Magda zijn alom bekend en gerespecteerd binnen de MX wereld.
Wisja en zijn vriendin Imka zijn al enkele jaren nauw betrokken bij Team Belgium als kledingsponsor met hun firma WLM. Na enkele gesprekken waarin de visie en inzet van deze Nederlanders strookten met die van Joël, hadden zij er wel oren naar om deel te nemen aan de organisatie van het team.

Eind 2017 is Joël na, 11 MXoN geleid te hebben met diverse successen, gestopt als bondscoach. Johan Boonen is hem begin 2018 opgevolgd en neemt nu de plaats van voorzitter in binnen de VZW.

De vzw heeft zich ten doel gesteld om Team Belgium als uithangbord van de Belgisch Motorcross zo goed mogelijk te promoten. Zonder commercieel winstbelang willen we een ambiance creëren waarin ambitie en sfeer samensmelten.

VZW Team Belgium MXoN
Erfstraat 68
2861 OLV Waver

Voorzitter:            Johan Boonen  0475260755            boonen.johan@skynet.be
Schatbewaarder: Robert Gielis    0475545551             robert@mxon.be
Secretaris:            Wisja Lamers 0031 6412663            wisja@mxon.be

 

Bijlage